Skulpturhagen

I 2008 kjøpte vi oldemors gamle hus i Nedre Vats i Vindafjord. Huset og låven stod til forfall, og det hadde ikke bodd folk her på 40 år. Det ble starten på et langt og tidkrevende renoveringsprosjekt. Etter hvert ble drømmen om Skulpturhagen og Galleri til virkelighet. Målet var å få tempelet, hagedammen og blyglasset i hagen ferdig sommeren 2015. Da kom vår kjente og folkekjære artist Helene Bøksle for å synge i hagen vår. Nina har laget flere flotte kreasjoner til Helene i forbindelse med konsertene hennes.

Nå holder vi åpent om sommeren, hvor Nina holder foredrag om kunst og hagen, for å glede og inspirere andre.

Dette vært et viktig sted for Nina for å få inspirasjon, glede og kreativitet. Naturen og hagen er en stor inspirasjonskilde til all kunsten hun lager. Nina har alltid likt å gå sine egne veier og gjøre nye ting.

Nå ser Nina hvor viktig det er å følge hjertet og stole på seg selv. Være tålmodig, optimistisk og aldri gi opp.

Rosehagen

Nina elsker roser, så hun bestemte seg tidlig i hageplanleggingen at hagen skulle fylles med roser i tillegg til skulpturer og en masse fruktrær. Så da vi startet på hagen i 2012, plantet vi 100 roser, 50 frukttrær og 12 syrintrær. Vi har mest moderne roser som remonterer, for Nina elsker at rosene blomstrer om igjen, til langt utover høsten. Noen kanskje til og med utover mot vinteren, i vertfall til frosten biter seg fast i rosen. Det er noe magisk og fantastisk med det også. Roser og blomster er i stadig forandring. Selv om en rose er på hell, er hun like fantastisk som når hun er i full blomst. 


Nina lager eget hagedesign

"Jeg er ikke noen hagedesigner, og aldri har jeg tegnet et hagedesign før, men jeg tenkte som Pippi: "Dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert". Og sånn ble det. Så for første gang i mitt liv hadde jeg klart å tegne et hagedesign og planlagt hvor både tempelet, hagedammen og plantene skulle stå."

Nina Stråtveit

Tempelet og hagedammen

Vi ønsket å lage et tempel og en dam i hagen. Tempelet skulle være en arena til konserter, vielser, etc. og det var viktig at tempelet skulle speiles av nede i dammen. Inne i tempelet har Nina laget et blyglass med bilde av to fugler som omfavner hverandre, som et symbolet på kjærligheten.

Høst i Skulpturhagen

Høsten er en fantastisk tid i Skulpturhagen. Da høster vi inn epler og plommer fra egen avling, som blir både syltet, saftet og hermetisert.

 Vi har eplehekk, epletunnel og plommetunnel.

Vinter i Skulpturhagen

Hagen er stadig i forandring til alle årstider, og vinteren i Skulpturhagen er like vakker som sommeren og høsten. Det er noe magisk med alle årstider. Alt blir så mye klarere, og det senker seg en slags ro og stillhet over hagen og den får hvile. Bladene er borte. Solen kommer ekstra frem til blyglasset i hagen, og det får en ekstra kraft om vinteren. Ekstra flott er det når snøen kommer og legger seg på skulpturene og andre elementer i hagen og naturen skaper sitt eget kunstverk.


Konserten i Skulpturhagen med Helene Bøksle 

Her er noen fantastiske minner fra en nydelig dag i Skulpturhagen!

Bilder fra konserten med Helene Bøksle i Skulpturhagen sommeren 2015. I tillegg til konsert, hadde vi visning av kunstklærne som Nina hadde laget, og danseoppvisning av elever fra Skeisvang Vidergående Skole. Nesheimstunet sto for servering av mat i eget telt i hagen. Vi hadde også kunstutstilling inne på låven, hvor kunstner Anne Beth Hagen var vår gjesteutstiller.

Høner i hagen